De geschiedenis van Pearle Opticiens

De geschiedenis van Pearle Opticiens

Tegenwoordig zie je in veel Belgische winkelstraten een Pearle-winkel, maar het begon allemaal met één winkel in 1983. In dat jaar openende de eerste Pearle winkel in Antwerpen, Grand Bazar, onder de naam ‘Grand Vision Center’. Kort daarna volgden de tweede en derde winkel in Hasselt en Schoten. In de jaren tachtig kwamen er vele winkels bij door uitbreiding via franchise-nemers en zelfstandige zaakvoerders. In 1997 werd Pearle België samengevoegd met Pearle Nederland.
In België hebben we meer dan 250 winkels en 50 collega’s op het hoofdkantoor.

De winkels in Nederland, België en Luxemburg zijn nu onderdeel van Grandvision Benelux, met samen bijna 800 winkels in portefeuille.

Hiermee zijn we wereldwijd de tweede marktleider in optiek. GrandVision Global heeft 6.000 winkels, verdeeld over 44 landen, met in totaal 19.500 medewerkers.

De helden van Pearle

Helden bestaan in allerlei soorten en maten: superhelden, mensen met gevaarlijke beroepen, idolen, wereldverbeteraars, pantoffelhelden, ... De mooiste vorm van helden, zijn degene die zich elke dag voor anderen inzetten.

Pearle barst van zo’n helden. Elke dag worden er binnen Pearle fantastische heldendaden verricht. In de winkels, op het hoofdkantoor in Mechelen, in Soesterberg, … En dat blijkt ook uit de verhalen van onze klanten en collega’s. 

We willen deze verhalen niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Wij zijn fier op alle superhelden die Pearle rijk is. Was jij onlangs getuige van een heldendaad? Stuur dan jouw verhaal door op [email protected]

Blijf op de hoogte van interessante vacatures